Původ rumu

Pochází z Mauricia, který se nachází asi 900 km východně od Madagaskaru. Díky vulkanické půdě a tropickému klimatu se tu pěstuje cukrová třtina nejvyšší kvality. Základem pro jeho výrobu je tradiční rum z melasy, jež je oslazen starým třtinovým sirupem smíchaným s agricole rumem, zrajícím dva roky v dubovým sudech.

Vůně

Velmi intenzivní a sladká. Dominantní aroma tropického ovoce (především citrusů). Pomeranč, limetka, pomerančová kůra a lehce med…to vše potěší váš nos. Jeden z rumů, které bezpečně rozeznáte již podle vůně.

Chuť

Je sladká, kořeněná a velmi ovocná. Převládá rozhodně chuť citrusů a hlavně pomerančů. Na patře zůstává nasládlá ovocná dochuť se závanem medu. Rum je jemný, bez štiplavého či hřejivého závěru. Sice obsahuje 40% alkoholu, ale nejde to vůbec znát.

Láhev

Menší, jednoduchá, ale moc pěkná. Čiré sklo s jedním menším štítkem v černé barvě s názvem vepředu. Zezadu jen krátký popisek, lahev uzavřena korkovým uzávěrem. Žádné velké složitosti, takové lahve mám moc rád.

Cena

Tento rum můžete koupit do 800,- Kč.

Závěr

Mezi sladšími kořeněnými spiced rumy je to určitě jeden z těch lepších. Máte-li v oblibě výraznou chuť citrusů, rozhodně vás tento kousek zaujme. Na mě už je možná už trošku moc sladký, proto je fajn ho podávat na ledu, nebo jej zkusit namixovat do koktejlů. Nic složitého, jen sifon nebo tonic, limetková šťáva, plátek čerstvého ovoce a dostanete osvěžující drink. Za tuto cenu příjemný kousek do sbírky.

Info o rumu

Chutě Jemné, Sladké
Barva Zlaté (oro)
Jedinečnost Blend
Lokalita ,
Další Drinky a koktejly
Publikováno: 18. října 2019 Aktualizováno: 19. listopadu 2019
Chcete podobnou recenzi i pro váš e-shop?
Autor článku - Jiří Naller Jsem fotograf a milovník rumů. Jsem zakladatel rumové skupiny Rum a vše kolem něj. Rád experimentuji a snažím se vnášet do fotografií (nejen rumů) netradiční prvky a originální pojetí.

Jak tento článek hodnotíte?

Pro hlasování klikněte na hvězdu

Průměrné hodnocení 5 / 5. Hlasů: 2

Článek zatím nikdo nehodnotil. Buďte první!

Související články