3y

Recenze Planteray Cut & Dry Coconut    

Recenze Planteray Cut & Dry Coconut

Základem pro Cut & Dry je nestařený rum vydestilovaný z části na koloně a z části na kotlíkovém destilačním zařízení. Do těchto rumů je naložena nakrájená a usušená dužina z kokosu. Na závěr se tato infuze smíchá s rumem stařeným až 3 roky. A proč jsme tak dlouho čekali na vydání této láhve? Protože na výrobu 1 litru rumu připadá jeden celý kokosový ořech. Spotřeba je tedy opravdu veliká. Nic se nedováží, rumy i kokosy pochází z Barbadosu.

Číst dále
Srovnání Rhum J.M Épices Créoles, Fumée Volcanique a Jardin Fruité    

Srovnání Rhum J.M Épices Créoles, Fumée Volcanique a Jardin Fruité

Kolekce „L’Atelier des rhums“ vyvinula sklep mistryně a manažerka kvality značky J.M Rhum – Karine Lassalle. Prozkoumáním několika druhů čerstvých šťáv z různých cukrových třtin, technik opékání, různých druhů dřeva sudů a odlišné kapacity sudů se tři směsi s výjimečnými a jedinečnými aromatickými profily odlišily od ostatních produktů značky J.M Rhum. Následně vyzvali experta Josepha Akhavana (zakladatele a hlavního barmana Mabel v Paříži), aby vytvořil charakteristické koktejly “Atelier des Rhums” a zvýraznil tak veškerou typičnost tří rumů, které si nyní představíme.

Číst dále
Recenze: Mauricia Heritage Pure Cane Rum    

Recenze: Mauricia Heritage Pure Cane Rum

Heritage Pure Cane Rum Reserve Mauricia se vyrábí z čisté, čerstvé šťávy z cukrové třtiny. Šťáva se fermentuje po dobu cca 30 hodin v nádržích s vybranými kvasinkami. Následně vše projde Column Still destilací. Na konci destilačního procesu stárne tento rum déle než 30 měsíců v sudech z amerického bílého dubu první várky a se třemi různými stupni opékání. Rumy jsou pojmenované podle plantáže na severu ostrova a lahvují se v síle 45% alkoholu.

Číst dále
Recenze: Papiamento Aruba Reserve    

Recenze: Papiamento Aruba Reserve

Aruba karibský ostrovní a přitom nizozemský rum. Matoucí? Možná. Aruba je totiž ostrov v Karibském moři na sever od Venezuely, který tvoří jednu z konstitučních zemí Nizozemského království. A právě tam, v tzv. holandském Karibiku, vytváří svou rumovou magii tento speciální, jediný nizozemský prémiový, melasový rum.

Číst dále
Recenze Bayou Select 3y    

Recenze Bayou Select 3y

Rum Bayou Select se vyrábí pod dohledem mistra Jeffa Murphyho. Před destilací melasy a surového cukru kvasí tato směs ve fermentačních nádržích z nerezové oceli. Každá z nich má kapacitu 1000 amerických galonů. Následně tato směs zraje až 3 roky metodou “Solera” v amerických dubových sudech po Bourbonu a francouzských dubových sudech po Bordeaux.

Číst dále
Recenze: Plantation Peru 2006 Vintage edition – limitovaná edice    

Recenze: Plantation Peru 2006 Vintage edition – limitovaná edice

Dnes jsem se pustil do do dalšího nového rumu Plantation. Láhev vypadá, jak už jsme u Plantation zvyklí, velmi hezky opět se symbolikou fauny a flóry – tentokrát z Peru. Pro rok 2021 je téma designu lahví Ptactvo rovníků (equatorial bird) a proto na krabici i etiketě najdeme Kohoutka skalního.

Číst dále
Recenze Dzama Vieux Aged 3 Years Vanilla Ambre de Madagascar Rhum    

Recenze Dzama Vieux Aged 3 Years Vanilla Ambre de Madagascar Rhum

Dzama je značka rumů z Madagaskaru (ostrov u jihovýchodního pobřeží Afriky), kterou založil v roce 1980 Lucien Fohine. Rumy vyrábí společnost Vidzar (Vieux Rhum de Dzamandzar). Nachází se v blízkosti polí cukrové třtiny Nosy Be poblíž vesnice zvané Dzamadzar. O několik let později, když se jejich provoz rozšířil, převedli výrobu na Antananarivo (hlavní město v centru ostrova) a nyní na domácím trhu představuje zhruba 60% veškerého prodeje rumu.

Číst dále