Clairin

Clairin je pátou nejrychleji rostoucí značkou rumu na světě, a přesto byl do lahví nalit teprve nedávno. Vyrábí se po staletí na Haiti, kde se tradice a postupy předávají z generace na generaci, a je to ručně vyráběná, řemeslná, malosériová pálenka, která ztělesňuje místní terroir a venkovské komunity, které ji vyrábějí.

Recenze/srovnání: Clairin Casimir, Vaval, Le Rocher, Sajous, Sonson a Communal    

Recenze/srovnání: Clairin Casimir, Vaval, Le Rocher, Sajous, Sonson a Communal

Tak dneska jedeme Haiti. Rum z Haiti buď milujete nebo nesnášíte. A když napíšu ještě slova bílý rum destilovaný ze šťávy z cukrové třtiny a pot-stil, tak jedna část čtenářstva okamžitě odejde a ta druhá (ta moje) se rozechvěje nadšením. Nebudu tentokrát psát tolik omáčky o jednotlivých rumech, jelikož mám 6 vzorků a bylo by toho příliš moc. Navíc to již skvěle zvládl kamarád Jaroslav Pisklák a můžete si vše dohledat v jeho nedělním rumovém okénku zaměřeném právě těmto rumům. Takže přátelé, hurá na rumy Clairin.

Číst dále