Depaz VS – 4. den rumového kalendáře GWS
Máme tu advent a s ním rumový kalendář. Tentokrát pokračujeme s novým českým rumovým kalendářem od Global Wines & Spirits. Následuje agricole z Martiniku – Depaz VS.
Číst dáleOd roku 1996 mají zemědělské rumy z Martiniku vlastní “označení kontrolovaného původu”.
Cukrová třtina používaná k výrobě rumu Depaz se pěstuje v oblasti, která je na Martiniku jedinečná: v oblasti Mount Pelée. Zde mají rostliny k dispozici všechny potřebné ingredience v tropickém klimatu, které zajišťuje jejich dobrý vývoj a umožňuje jim nabídnout to nejlepší ze sebe.
Kombinace výjimečného slunečního svitu a hojných srážek spojená s meteorologickou alchymií sopky a faktem, že kulminuje v nadmořské výšce 1 395 metrů.
Mladá, lehká a filtrující půda podporuje u třtiny hluboké zakořenění a metabolismus příznivý pro hromadění cukru.
Farma Depaz rums produkuje nejbohatší cukrovou třtinu na Martiniku.
Díky těmto přednostem je půda, na níž se pěstuje, od roku 1996 zařazena do označení “Appellation d’Origine Contrôlée Martinique”, které vyjadřuje úzké propojení mezi přírodními živly, vodou, sluncem, zemí a know-how mužů a žen z Depazu, přetrvávající po generace.
Lihovar Depaz, který se nachází v zelené oáze na úpatí hory Pelée, je jednou z nejmenších výrobních jednotek na Martiniku. Lihovar Depaz je dodnes provozován jako vždy, a to pomocí starého odpařovacího stroje. Tento stroj, který je srdcem lihovaru, vyrábí páru potřebnou k aktivaci mlýnů používaných k mletí cukrové třtiny a k provozu destilačních kolon.
Máme tu advent a s ním rumový kalendář. Tentokrát pokračujeme s novým českým rumovým kalendářem od Global Wines & Spirits. Následuje agricole z Martiniku – Depaz VS.
Číst dále