El Pasador de Oro -Les Bienheureux

Jedná se o směs rumů na bázi melasy z různých guatemalských palíren, které zrají v dubových sudech šest až patnáct let. Poté se vyváží do Les Bienheureux v Paříži ve Francii, kde zraje v sudech po koňaku přibližně šest měsíců, než se stáčí do lahví.

Guatemala má tisíce akrů cukrové třtiny podél pobřežních plání západně a jižně od sopečného pohoří spojujícího Severní a Jižní Ameriku. V roce 2004 vyrobily cukrovary více než dva miliony tun cukru, což z cukrové třtiny činí druhou největší zemědělskou plodinu v Guatemale.

Aby mohl být rum označen jako guatemalský, musí být destilován z panenského medu z cukrové třtiny. Tento tmavý sladký sirup se vyrábí filtrováním čerstvé šťávy z cukrové třtiny a následným vařením vody, dokud sirup neobsahuje přibližně 72 % cukru. Guatemala vyžaduje, aby se čerstvý destilát stáčel do dubových sudů s obsahem alkoholu maximálně 60 % a poté zrálo nejméně jeden rok.