Ratu Dark Rum – 8. rum rumového kalendáře 2019
Dnes jsme se přesunuli do Oceánie, konkrétně na Fidži do destilérie Rum Co. of Fiji od které jsme ochutnávali už loni elixír Fijian Rum Liqueur 8y.
Číst dálePrvotřídní rumy vyrábí v Rum Co. of Fiji od roku 1980. Používají k tomu lokální suroviny, v prvé řadě tedy cukrovou třtinu, která roste na úrodné vulkanické půdě a v ideální zralosti je ručně sklízena. Lokální produkt – kokos – používají také při filtraci rumů, a to v podobě aktivního uhlí ze skořápky kokosových ořechů. Po přefiltrování jsou rumy uloženy do sudů z dubového dřeva a zrají po dobu pěti či osmi let v případě řady RATU a dvou let u řady rumů BATI.
Každý z šesti rumů z portfolia Rum Co. of Fiji nasbíral minimálně dvě mezinárodních ocenění, což potvrzuje, že v Rum Co. of Fiji zřejmě vědí, co dělají.
Dnes jsme se přesunuli do Oceánie, konkrétně na Fidži do destilérie Rum Co. of Fiji od které jsme ochutnávali už loni elixír Fijian Rum Liqueur 8y.
Číst dáleNikdy jsem nepil rum z Fidži. Dneska se to změní. Tento rumový elixír se vyrábí z melasy a filtruje se přes uhlíky z kokosových skořápek. Elixír potom zraje 8 let v opálených sudech. Už tenhle proces výroby mě nalákal.
Číst dále