Reunion

Réunion je ostrov, zámořský departement a zároveň zámořský region Francie ležící v Indickém oceánu. Ostrov je jedním z nejvzdálenějších regionů Evropské unie. Slovo Réunion znamená francouzsky „spojení“ či „sdružení“.

Stejně jako cukrová třtina je i výroba rumu úzce spjata s historií francouzských kolonií, jako je ostrov Réunion. První destilační kotle byly na ostrově Réunion představeny v roce 1704. V roce 1815 postavil Charles Desbassayns v oblasti Chaudron nejmodernější mlýn na cukrovou třtinu na ostrově. Od té doby obyvatelé vyrábějí rum z vedlejšího produktu místního cukrovarnictví – melasy.

Rum se vyrábí buď destilací šťávy z cukrové třtiny, čímž se získává zemědělský rum, nebo destilací zkvašené melasy, čímž se získává průmyslový rum. Produkt se pak může skladovat osmnáct měsíců v dubových sudech, čímž se získá zlatý rum, nebo se může skladovat tři měsíce v nerezových tancích, čímž se získá bílý rum. Před stáčením do lahví se výrobky ředí vodou, aby se snížil obsah alkoholu.

Recenze Rum Nation Reúnion 13 Y.O. (Exclusive bottling for Warehouse)    

Recenze Rum Nation Reúnion 13 Y.O. (Exclusive bottling for Warehouse)

Vše započalo v roce 2018, kdy nám všem známý, milý a usměvavý Mario Navarro přiletěl do Reunionu. Tam si odsouhlasili nákup posledního Iso tankeru (objem 10 000 litrů) se 7 let starým rumem. Ovšem ochutnávali i další vzorky a tak se jim dostal do rukou 10 let starý melasový rum, který je opravdu zaujal. Proto se jej rozhodli také koupit (celkem 2000 litrů). Při příjezdu do Itálie se rozhodli tento povedený rum dále stařit. Vybrali si pro to dubové Oloroso sherry sudy, ve kterých ještě dříve ležela whisky značky Wilson & Morgan.

Číst dále